Luxe kamperen in een safaritent in de Dordogne

Luxe kamperen in een safaritent in de Dordogne

Bij kamperen denk je waarschijnlijk meteen aan een verblijf in een tent of een caravan op een camping. Maar kamperen kan ook luxe in een safaritent. Kamperen in een safaritent of lodge wordt ook vaak ‘glamping’ genoemd. Jouw accommodatie is een compleet ingerichte safaritent en dus voorzien van alle gemakken. Luxe kamperen in Frankrijk kan op vele campings en vakantieparken in Frankrijk, zoals bijvoorbeeld op vakantiepark Village de Montmarsis. Dit park ligt op een half uurtje rijden van Sarlat, de toeristische hoofdstad van de Dordogne. Al jaren is de Dordogne een geliefde vakantieregio. Velen komen er iedere zomer opnieuw. En dit keer ga je voor luxe kamperen. In dit artikel maak je kennis met dit fenomeen in de Dordogne. Want wat kun je verwachten van een vakantie, in deze populaire en veelzijdige regio? Je leest het in dit blog.

Over jouw vakantieomgeving

Het park ligt op een uniek locatie, vlakbij het voormalig vestingstadje Gourdon. Op de plaats van de stadsmuren vind je nu de boulevard, die de stad omringt. Je vindt hier terrasjes en boetiekjes al op enkele minuten lopen vanaf je tent. Ook ben je snel in Sarlat. Dit stadje is echt een aanrader om te bezoeken, alleen al vanwege de lokale markt. Een andere stad die thuishoort op je vakantieprogramma is de bedevaartsplaats Rocamadour. Als je hier bent, geniet dan zeker even van het uitzicht vanaf Chapelle Notre Dame, helemaal bovenop de rots, waar Rocamadour op is gebouwd. Ook Saint-Cirq-Lapopie, Domme, de grotten van Padirac, de Cahors-wijngaarden zijn populaire trekpleisters. Of overweeg een bezoekje naar het zuiden en bezichtig Toulouse, Carcassonne of trek erop uit in de Pyreneeën. Als je op zoek bent naar avontuur of meer recreatieve activiteiten in de Dordogne is er ook genoeg te doen. Denk hierbij aan fietsen, wandelen, golfen, kanovaren en waterfietsen. Voor kinderen biedt een dagje naar waterpark Quercyland veel vertier. Al deze uitstapjes kun je ontdekken en beleven vanuit je safaritent. Je tent beschikt over draadloos internet, zodat je zelf ook online informatie kan opzoeken over de trekpleisters en je vakantieplannen concreet kan maken.

Luxe en comfortabel ingericht

Een zithoek, televisie, wifi, eethoek, keuken, badkamer, 2 slaapkamers en een wasmachine: de safaritent heeft het allemaal. De tent is ingericht met moderne houten meubelen en ziet er dan ook erg netjes en verzorgd uit. Je beschikt over alle gemakken die je thuis ook hebt en dat is handig, zeker voor jonge gezinnen. De tent heeft een oppervlakte van 50 vierkante meter en biedt plaats aan vijf personen en eventueel een baby. Je hebt uitzicht over een ruim veld en het zwembad, zodat je een oogje in het zeil kunt houden op je kinderen.

Kamperen op een vakantiepark

Vakantie vieren in een safaritent in Village de Montmarsis betekent ook genieten van de faciliteiten op het 5-sterren vakantiepark. En dat zijn er veel. Zo vind je hier:

  • zwembaden en een peuterbad,
  • kinderanimatie in de vakanties,
  • diverse sportvelden (voetbal, volleybal en tennis)
  • brood- en ontbijtservice,
  • barbecue-avonden,
  • restaurant met wisselende streekgerechten.

Genoeg dus om van je vakantie in een safaritent een onvergetelijke vakantie te maken. En verblijf je liever toch in een vakantiehuis met het comfort van thuis, dan is dit ook mogelijk op dit vakantiepark in de Dordogne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *